2009 m. gegužės 26 d., antradienis

ISM kompleksas

Visgi musu pasirodymas ISM vadybos mokykloj abejingu nepaliko, kaip bebutu keista. Esama situacija greiciausiai buvo stipriai itakota taip vadinamo "ISM prestizo vaikymosi sindromo". Sis sindromas Lietuvos Respublikoje yra siaubingai paplites, deja, ivairiomis formomis, trumpiau tariant, jis egzistuoja ne vien, taip vadinamoje, ISM vadybos mokykloje, bet ir kitose socialinese sferose, kaip pavyzdziui, kaimo kultura, kalejmo kultura, klubine kultura, pseudomiestieciu kultura ir daugelis kitu. Daugeliui jusu turbut kyla klausimas, kaip atskirti zmogu serganti sia moraline liga. Tai padaryti yra paprasta:

1. Taip pat, kaip ir dauguma neuropsichiatriniu sutrikimu (tourrette's sindromas ar nervinis tikas) sis sindromas pasizymi nesugebejimu saves kontroliuoti, tai yra, sergantysis paprasciausiai daro tam tikrus veiksmus nesamoningai ir niekaip negali sio proceso sustabdyti arba bent jau numalsinti. Deja, prasciokiska visuomenes dauguma tokius zmones vadina tiesiog debilais, bet taip is tikruju nera, nes tokio pobudzio ligos neatpindi tikruju zmogaus sugebejimu. ISM sindromu sergantys asmenys yra linke nesamoningai isryskinti ir netgi issaukstini savo mokymosi istaiga, pabrezti ta fakta, jog jie MOKOSI ir teigti, kad jie anksciau ar veliau tures susikrove ta lemtinga ziniu bagaza.

2. ISM sindroma galima izvelgti dar mokykliniame amziuje. Kaip? Kai mokinys mokosi prastais pazymiais ir neturi jokiu realiu galimybiu testi moksline karjera pabaigus vidurine mokykla, dazniausiai jis neturi net ir tokio noro, bet visuomeneje yra priimta manyti, jog reikia tureti issilavinima, kas gi valdys visas Lietuvos didziasias imones (kurios dabar del prastu savo darbuotoju viena po kitos bankrutuoja), kai teveliai ismirs?

3. Sergantys ISM sindromu neturi visiskai jokiu sansu istoti i prestizines Lietuvos aukstasias mokyklas, net nekalabant apie uzsienio. Taciau prestizo vaikymasis juos nuveda i arkliu gatve, kur prestizine tarptautine vadybos mokykla priima visus norinciuosius. Is to didelio prestizo si mokykla priima visus, kurie tik nori mokytis, visus visus.

Ir dabar jus man sakykite, kas gali jusu universiteto, kaip jau ji berasciai vadina, gadinti prestiza? Mes? Jus turbut juokaujat. Prestizo jus neturit, niekada ir neturesit. Jusu mokykloj yra gal 3% protaujanciu ir kazka gebanciu zmoniu. Pasakykit jus man, kas cia per universitetas, atsiprasant, kas cia per nesamone, jus gi puikiai zinot, kad 97% jusu net i kokia ten Vilniaus Kolegija nebutu istoje, nekalbant apie pagrindinius universitetus. As manau, jums, mielieji ISM studentai, reiktu labai tylomis, kaip leviatanams, sneketi apie savo mokslus ir savo latentini studijavima, nes, blemba, racionaliai mastant, jus gi niekas esat, sudai, del Dievo meiles, debilai gi jus. Ir patys ta suprantat.

Zinia, sie zodziai negalioja tiems 3% normaliu zmoniu, kurie studijuoja jusu mokykloj, jie ir neisizeis, nes ir patys zino, kas cia per vieta. ir ka reikia daryti, norint is jos isspausti teigiama rezultata. Bet kiti... Ir tikrai butumet stoja i universitetus, jeigu tik butumet galeja, bet yra kaip yra, as jusu nesmerkiu, tik nereikia sneketi apie ISM prestiza, nes prestiziniai universitetai paprasciausiai nepriima visu ir nesvarbu, kad daugelis po to atkrenta, bet tokia realybe.

Geros Dienos

24 komentarai:

  1. vieni ridenasi zemyn,kiti zaibisku greiciu kyla aukstyn.ziuresim,ka sakysit,kai prades veikti svietimo reforma ir patys mokesit.ir mokesit dar daugiau.jau dabar geriausiai besimokantys,galintys moketi ir neisvaziuojantys egzodan renkasi ism'a.nuo kitu metu del studentu krepselio rinksis ir tie,kurie siaip negaletu moketi.jau dabar lygis pas mus geresnis,mokymosi salygos n kartu geresnes,destytojai jaunesni, ju poziuris platesnis,zinios naujesnes.tokie kaip jus ir toliau los, o karavanas judes toliau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš manau,svarbiausia yra neapsiriboti stereotipais...Jūsų atžvilgiu,kito akyje krislą pastebit,o savoj rąsto nematote.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Zinia, ekonominis issilavinimas, yra ekonominis.T.y maziausiom sanaudom geriausias rezultatas.Isvertus is aukstojo mokslo biznio kalbos - maziausiom sanaudom geriausiai pasiruoses darbo rinkai.Isvertus i zmoniu kalba(pabresiu zmoniu, o tai, kaip zminia, turetu buti protinga kalba, nes butent zmogus protinga butybe zinia, taip pat yra homo agricola ir homo inteligenti, labai skirtingi tipai)tai reiskia - geriausiai pasiruoses buti geriausiai apmokamu ir tuo besidziaugianciu vergu.Taigi akivaizdu, kad sioje vietoje ISM'e yra ruosiami butent HOMO AGRICOLA - pasiruose visa energija skirti verslui, t.y isgyvenimui.Nerasi zemeje didesnio kvailio, kaip tas kuris dziaugiasi, visa save skirdamas verslavimui, t.y dirbimui isgyventi. Dargi paskutine galimybe ka nors suprasti iskeites i moksla apie verslavima, kaip verslauti, t.y kaip geriausia veikti , kad isgyventum (pavalgytum, apsirengtum, susisildytum).Sioje vietoje man tokio HOMO SAPIENS pavirtusio HOMO AGRICOLA labai gaila.Ir pabaigsiu graziu zodziu - Inteligenti pauca! (suprantanciam nedaug tereikia)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Prieš paskutinė pastraipa - kaip pirštu į akį, žmogau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. ISM'o destytoju dauguma yra is kitu universitetu, pavyzdziui, VU, vgtu ir taip toliau. Tai jus sakot, kad jie destytojauja ISM'e geriau negu universitetuose? Nejaukaukit, pasiziurekit studentu recenzijas, jie jums yra daug atlaidesni negu universitetu studentams, be to, net ir labai geri destytojai is idioto nepadarys protaujancio ekonomisto, todel VU ekonomika visada bus pranasesne negu jusu, nes ten stoja zmones su smegenim.

    AtsakytiPanaikinti
  6. zn destutojus kurie dirba vgtu ir tam paciam ism'e,vertinimo sistema tam paciam dalykui to pacio destytojo akivaizdziai naudingesne ism'o studentui.apie kazkoki presztiza kalbeti neverta,kai ekonomika ar vadyba studijuoja kokiu 30 procentu zmoniu laikusiu mokyklini ar isvis nelaikiusiu matematikos egzamino ir nlb nu tuokinaciu kas ta matematika per mokslas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. o Jus ka pavydas grauzia, kad patys negalit studijuot tokioje universitetineje istaigoje?
    kiekvienas zmogus renkasi pagal savo norus ir galimybes. Nieks nesuteikia JUMS kazkokios teises smerkti ar juo labiau saipytis is zmoniu sprendimu. Darau prielaida, kad kulturos ir pagarbos kitiems zmonems Jusu neismoke nei mokykla nei VU.
    p.s. Ar Jums negeda tersti krikscioniska pavadinima dainuojant apie "kekses" ir panasius dalykus?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man labai idomu, ar straipsnio autorius yra studijaves ISM? Turi draugu is ten? Is kur tokios zinios? Prestizas? Kame cia izvelgiat prestiza? Is kur tiokia netolerancija?
    Ir pabaigai-linkiu, kad jusu vaikai studijuotu ISM :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. po tokiu palinkejimu geriau jau vaiku netureciau!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Studijuotojai, pisuotojai , kočiotojai jūs blet išmokit amato kuris darytų žmonėms gerą kur jūsų rankos sukurtų produktą duodantį naudą jai ne daugeliui tai bent grupei žmonių, niekam nepakenkiantį ir tuo dar padarytų pridėtinės vertės, o visokiem ekonomistam ir panašiem modernios vergovės botam neturi žmonės rodyt jokios pagarbos tuolab tokiems kurie net savo blogio subinėj nėra pakankamai šūdini kad jai pritiktų.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Mielieji mūsų draugai,aš visiškai sutinku,kad ekonomika ir vadyba nesukuria jokio produkto(siauras požiūris,bet tiek to,iš dalies teisingas). Bet,būkit žmonės,pasakykit,kokį produktą kuriate Jūs???

    Nuoširdžiai Jūsų,
    ISM šūdas.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Taigi, pirma, ne visus komentarus rasome mes, kaip jums bebutu keista, antra, mes sukureme nepakartoja mechanizma, kuris labai keistai veikia vidutinybes, jos po to pradeda labai karstai i viska reaguot, bandydamos, kaip nors protingai isreiksti savo nepasitenkinima, deja, taip jos tik parodo, kad yra netgi zemesnio intelektualinio pajegumo negu gali atrodyti is pirmo zvilgsnio. Tai yra esme, jeigu jus esate tokie kvaili, kad dar to nesupratote, tai sveikinu, tik tiek tegaliu pasakyti, sveikinu, esate reto kvailumo zmones, o tai ir yra nuostabiausias dalykas pasaulyje, nes debilai laimingiausi.

    AtsakytiPanaikinti
  13. matosi tik tiek kad autoriui labai pavydas ima, antra turbut sumaise ism su tvm, trecia pas kai kuriuos komentatorius per maza mastymo kad ekonomika ir vadyba nekuria produkto, nes isivaizduoja turbut tik savo statybos inzinerija :D del 3% irgi suklydot, yra daugiau..

    AtsakytiPanaikinti
  14. "ISM sindroma galima izvelgti dar mokykliniame amziuje". Autorius,deja, prieštarauja savo paties žinioms..Arba aš pasirodo buvau nepažangi moksleivė:) Ačiū už siaurą požiūrį, kokio nesitikėjau būtent iš jūsų, tačiau tenka pripažinti, kad kiekvienas iš mūsų serga kažkokiu sindromu, beje jūsiškis taipogi neliko nepastebėtas. Skirtumas tik tas, ar atneša naudą kuris nors sindromas visuomenei.
    Ir dar klausimėlis..Ar pabandete nuosirdziai imti ir pasikalbeti su kuriuo nors ISM studentu? Kiek as maciau ne..
    Kaltinimai turetu prasideti nuo argumentu;)

    P.S. neteigiu, kad viskas ISM'e tobula, bet trūkumus, jei ir viešinčiau galėčiau pagrįsti savo patirtimi, o ne vienadieniu išprovokuotu įpūdžiu, gandais ar dar velniai žino kuo.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kad ir kaip butu keista bet kvailesniu zmoniu, uz viesoje vietoje dainuojancius apie "kekses lovoj" ir kitokias nesvankybes, vargu ar su ziburiu rasi, deja kazkas rado, geda turetu buti ne mums, kurie pasipiktine klausemes jusu, o jums. O del to, kad mums nepatiko Jusu atliekami "kuriniai" negalite musu teisti! Visu slyksciausia yra tai, kad vos tik jus isvaziavot viskas buvo pamirsta, o jus vistiek sugebejot pradet stai tokias nesamonias! Kaip manot kas turetu but labiau pasipiktines? Tie kurie savo universiteto renginyje tikisi smagiai praleisti laika, o tokie kaip jus sugadina nuotaika savo nesvankiom ir izeidziom dainom? Ar tie, kurie atvyksta i svecius ir pridainuoja nesvankiausiu dainu? Manau kad pirmas variantas teisingas! MIELIEJI DARYKIT ISVADAS! Patarimas: nekoncertuokit oficialioje aplinkoje - isvngsit daugybes nemalinumu.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Slyksciau nei klausytis jusu but negali!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Palaukit, kas jus teisia? Jus gi pirma i sita bloga pradejot postint ir tik po jusu post'u atsirado atskiras topic'as, kuriame jus dabar su malonumu komentuojate, jusu gi nieks neteisia, del dievo meiles, labai juokingai skamba. O siaip galite statista pasiziuret stojimu, palyginkit savo universiteto geriausiai istojusio zmogaus bendrojo priemimo koeficienta su kitu universitetu, taip pat padarykite su paskutinio istojusio, tai viesa informacija, galite pasiziureti ir bus viskas daug paprasciau, speju, kad net butu galima susirasti kur nors vidurki visu situ koeficientu ir galetumete lyginti, nes kad i jusu universiteta stoja su blogesniais balais, tai cia yra faktas, as nezinau, kuo reikia buti, kad to nesuprastum. O apie TVM, cia apie TVM nekalbama, mes netgi ji prasciau nei ISM vertinam.

    AtsakytiPanaikinti
  18. "Prasciau nei ISM vertinam" Jus cia tikriausiai visa reitingu agentura esate ponai ;D

    AtsakytiPanaikinti
  19. Vertintojai didieji atsirado :D kai suvienodins balu skaiciuokle tada ir galesi kazka sakyt, o db galetum ir patylet nes balai stojanciu i ISM busvo skaiciuojami kitaip nei stojant i kitus universitetus :P Ivertink savo universiteta, o gal profkej mokaisi? Nenustebciau :D:D

    AtsakytiPanaikinti
  20. Specialiame Universitete- speciali ir vertinimo sisema.

    International School Of Morons

    AtsakytiPanaikinti
  21. Lope tu, iki siu metu beveik visi universitetai turejo skirtinga stojemaji bala!!! :D

    AtsakytiPanaikinti
  22. iniciatyva turbut irgi yra ligoniai pasiziurejus i isvaizda ryzi ilgakasiai

    AtsakytiPanaikinti
  23. O tokie kaip jūs, absoliutūs imbecilai, tik, kad ne dėl trumpų ir kažkokių korektiškų plaukų :> na nežinau arba čia gal irgi žaidimas ir vadinimas ligoniais yra komplimentas, tada iš mano pusės ir imbecilai komplimentas. O šiaip tai faina, kuo daugiau pasipiktinimo, tuo juokingiau, PYDERASTIŠKA NEGRO meilė švenčiausiajai Mergelei!

    AtsakytiPanaikinti
  24. Again, kilo internetine diskusija tarp studijuojanciu ISM'e ir tiesiog daranciu isvadas, nes buvusio draugo klasioko tetos sunus ten mokesi... Juokinga man asmeniskai. Visuose universitetuotese pilna visokiu, taip, kad nelabai logiska daryti isvadas delto, kad vieni uz studijas moka daugiau nei kiti, vieniems kazkoks egzaminas pasiseke geriau nei kitiems, vieno plauku spalva ruda kai kito tuo metu juoda, cia galit patys test iki begalybes, juk kiek zmoniu, tiek ir skirtumu. Siuo atveju, nenoriu buti jokioje sios diskusijus puseje. Tiesiog, sioks toks pastebejimas, darydami isvadas apie bet kuri universiteta (nesvarbu VU, VGTU, KTU, ISM, TVM ir t.t.), jo programa, ten studijuojancius zmones, pirmiausia bent daugiau nei menesi reiktu ten pasimokykit patiems, kad susipazintumete su viskuo is vidaus, o tada reiksti savo asmenine nuomone viesai, nes tuomet ji bus pagrista. Taigi, nematau tikslo del kokiu priezasciu viena puse turetu ir toliau kariaut viena su kita. Abi juk savo nuomones, pastebejimus issaket. Vaikinams taip ISM'as atrodo is salies,galbut jusu sukurtu 'sedevro' ir nelabai reikejo, nes tuomet atsako ir nepasitenkinimo is vidaus tikrai reikejo tiketis, tuo tarpu ISMcikai mato universiteta visai kitaip, nes patys ten mokosi. Taigi apibendrinant, siuo straipsniukas pademonstravo abieju pusiu ir ne tik "gerasias savybes".
    Taigi, zmones, linkiu visiem ramybes, taikos ir meiles

    AtsakytiPanaikinti